Nieuws

Pokémon Go-update brengt grote aanpassingen mee

De eerste grote update van de populaire Pokémon-app van Niantic fnuikt de grote kracht van Vaporeons en maakt komaf met het trackingsysteem. Ook lokalisators werken niet meer.

De Pokémon-hype van de afgelopen weken lijkt zijn eerste kleine dipje te ondergaan. Hoog tijd dan maar voor de eerste grote update, dachten ze bij Niantic. Voor zij die niet gewacht hebben op de officiële release in ons land is het al de derde versie van de app, maar voor de anderen is het pas de eerste update. Wie de eerste versie illegaal downloadde, zal zich dan ook zeker storen aan een van de grootste veranderingen: het verdwijnen van de ‘stapjes’ die aangeven hoe dichtbij een Pokémon is.

In de eerste versie werkte de functie nog naar behoren, maar de eerste update strooide meteen roet in het eten. Het systeem gaf altijd aan dat de monsters ver verwijderd waren van de speler. Ontwikkelaar Niantic lijkt het probleem niet te kunnen oplossen, en verwijdert de functie dan maar volledig.

Daarnaast is het hele systeem van gymgevechten bijgewerkt en werden enkele vaak terugkerende, sterke Pokémon wat minder voordelig gemaakt. Vaporeons zullen voortaan makkelijker te verslagen zijn.

Batterijverslinder, deel twee

[related_article id=”183544″]De verkoop van powerbanks vaart nu al goed bij de hype die het spel met zich meebracht. Voor iOS-gebruikers wordt een powerbank nu stilaan levensnoodzakelijk om te overleven op straat. Niantic heeft voor deze gebruikers namelijk de batterijbesparingsmodus verwijderd na klachten dat die de app onresponsief maakt en de stappen niet goed telt. Zo lijkt de toon al vroeg gezet: wat de ontwikkelaar niet kan oplossen, moet de baan ruimen.

Daarnaast zijn er kleine aanpassingen doorgevoerd aan het scherm van de Pokémon: de ‘transfer’-knop is verhuisd naar een submenu, zodat spelers niet per ongeluk hun beste monsters wegsturen. Wie zijn favorieten ook effectief markeert met een ster, zal overigens nooit per ongeluk een transfer kunnen doen. Ten slotte wordt het ook mogelijk om je avatar aan te passen wanneer je dat zelf wilt. Voor de update ging dat enkel bij het aanmaken ervan, en was elke beslissing definitief.

Van de kaart

Naast updates aan de app heeft Niantic ook de opkomst van zogenaamde lokalisators onder de loep genomen. Met behulp van apps en websites konden spelers exact weten waar en hoe lang een Pokémon te vinden was. De API die dit mogelijk maakte is nu geblokkeerd, waardoor de kaarten niet meer werken, en de ontwikkelaars van die lokalisators werd gevraagd om voorlopig geen nieuwe versies meer te ontwikkelen. Het gevolg laat zich raden: een Pokémon lokaliseren gebeurt voortaan op goed geluk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business