Nieuws

Pokémon Go haalt kaap van 100 miljoen gebruikers

Na drie weken heeft Pokémon Go al honderd miljoen mensen voor zich weten te winnen, met dagelijks miljoenen dollars winst tot gevolg.

Pokémon Go heeft aan een snel tempo de harten van menig smartphone-eigenaar veroverd. Uit cijfers van App Annie blijkt dat de app maar liefst honderd miljoen gebruikers heeft. Dit is een forse stijging ten opzichte van de 75 miljoen gebruikers die Pokémon Go eind juli had.

De app haalde eerder al 50 miljoen gebruikers aan een recordtempo van 19 dagen. Color Switch en Slither.io deden er respectievelijk 77 en 81 dagen over om de kaap van 50 miljoen spelers te halen. Bovendien rapporteerde Apple dat Pokémon Go ten opzichte van andere apps de meeste downloads in een lanceringsweek in de App Store haalde.

[related_article id=”184402″]

Pokémon Go is een spel dat je volledig gratis kan spelen. Wie niet graag geduldig Pokéballs en andere attributen verzamelt, kan echter Pokécoins aanschaffen. Op deze manier weet Pokémon Go maar liefst tien miljoen dollar per dag te verzamelen van zowel zijn iOS- als Android-app.

Ondanks dit grote succes lijkt het spel weinig invloed te hebben op het gebruik van andere apps. Uit de data van App Annie blijkt dat er enkele dagen een kleine dip was in de omzet van andere apps, maar dat deze daling terug is verdwenen. Bovendien helpt Pokémon Go augmented reality meer aandacht te geven, wat voor andere AR-apps een positieve invloed kan hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business