Nieuws

Windows-telefoons krijgen verjaardagsupdate op 9 augustus

Smartphones die Windows 10 Mobile draaien zullen volgende week de grote zomerupdate van het besturingssysteem kunnen binnenhalen.

In tegenstelling tot wat eerder bekend was, zullen eigenaars van een Windows-telefoon niet al te lang moeten wachten om de nieuwe verjaardagsupdate binnen te halen voor Windows 10 Mobile. Die update rolt momenteel uit voor pc’s, de Xbox One en de enkele gelukkigen die een HoloLens bezitten, op 9 augustus zijn de Windows-smartphones aan de beurt. Tenminste, als het Twitter-account van de Indische afdeling van Microsoft Lumia te geloven is, die het nieuws waarschijnlijk per vergissing gelekt heeft. Het bericht werd gespot door Neowin.

Verbeteringen

Windows 10 Mobile krijgt veel van de verbeteringen die ook naar pc’s worden uitgerold, zoals de uitgebreidere mogelijkheden van Windows Ink en de nieuwe previewversie van Skype. We gingen al uitgebreid aan de slag met wat de nieuwe update te bieden heeft op desktop. Specifiek voor smartphones heeft Microsoft een panorama-optie toegevoegd aan de standaard camera-app. Op het vergrendelscherm van telefoons zonder fysieke knoppen zal het bedrijf de terug-knop vervangen door een camera-knop.

Persoonlijke instellingen zullen gemakkelijker terug te vinden zijn in het instellingenmenu. In het actiecentrum van het besturingssysteem kunnen gebruikers nu aangeven dat ze meldingen willen rangschikken volgens prioriteit. Verder heeft het bedrijf ook aan Cortana gesleuteld, die dankzij een nieuwe functie je beter kan helpen om je smartphone terug te vinden als je deze hebt kwijtgespeeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business