Nieuws

Dropbox meet zich met Google Docs via nieuwe app

De Dropbox Paper-app voor Android en iOS laat je simultaan met anderen aan hetzelfde document werken.

Dropbox Paper debuteert vandaag op Android en iOS. De app biedt een alternatieve tekstbewerker waarmee je onder andere samen met anderen aan hetzelfde document kan werken op hetzelfde moment. De software is sinds vorig jaar al in bèta beschikbaar voor browsergebruikers, maar krijgt nu dus ook een mobiele poot. Het programma blijft in de bètafase en is dus nog niet volledig afgewerkt.

De samenwerkingstool moet opboksen tegen gevestigde namen als Google Docs en de mobiele versie van Word 2016. Dropbox Paper hoopt zich te onderscheiden met een sober design waarbij men ervoor schuwt om te veel menu’s en knoppen op het scherm te tonen. Verder biedt de software snelle formateringsopties en de mogelijkheid om eenvoudig andere content in te bedden, zoals video-of geluidsfragmenten. Om gebruik te maken van de software heb je een Dropbox-account nodig, en je moet je specifiek inschrijven voor het bètaprogramma via de webpagina van Dropbox Paper.

De app is onderdeel van de omschakeling van Dropbox van een cloud-opslagdienst naar meer algemene leverancier van software voor bedrijven. Vanwege de grote concurrentie van onder andere Google Drive, Apple iCloud en Microsoft OneDrive voor de kernactiviteit van Dropbox, zoekt de dienst naar andere manieren om inkomsten te genereren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business