Nieuws

Aldi-laptop Medion Akoya E7420: eenvoudig prijskanon

Aldi legt een nieuwe Akoya-laptop in de winkel zaterdag. Naar goede gewoonte analyseren we de scherpe aanbieding en vertellen we je of het toestel z’n geld waard is.

De Medion Akoya E7420 heeft een Core i3-6100U aan boord, gecombineerd met een systeem-SSD van 128 GB en 4 GB aan RAM: een goed teken. We namen een dergelijke combinatie al eerder onder handen en waren erg tevreden van de prijs-kwaliteitsverhouding van de hardware. Deze Medion biedt de configuratie nu aan een ongezien lage prijs aan: 499 euro.

Licht gebruik

De processor, de hoeveelheid RAM-geheugen en de SSD zorgen in principe voor een systeem dat bliksemsnel bolt, zolang je niet van plan bent al te zware software te draaien. Voor klassiek multimediagebruik, browsen en kantoorwerk is deze configuratie wel helemaal geschikt. Laat je niet misleiden door de i3-specificatie: deze dualcore-processor heeft een basiskloksnelheid van 2,3 GHz en kan zich recht houden naast menig iets oudere Core i5-processor.

128 GB is eerder weinig voor iemand die zijn toestel als multimediamachine wil inzetten, waardoor de extra ingebouwde harde schijf van één terabyte een welkome verrassing is. Gevestigde fabrikanten bieden die combo nog te weinig aan, zelfs in een prijsklasse hoger. Op de Akoya kan je zo je belangrijkste programma’s opslaan op de SSD, terwijl bestanden zoals foto’s en video’s zich net zo goed thuis voelen op de harde schijf.

Mager scherm

De laptop heeft een scherm met een diagonaal van 17,3 inch. Dat scherm heeft een resolutie van 1.600 x 900 pixels en dat is meteen veruit het grootste minpunt van dit toestel. Ondanks het grote scherm, heeft het minder pixels dan een smartphone uit het middensegment en daar schrikken we toch voor terug.

Verder is 2,7 kg wel bijzonder zwaar, zeker voor een laptop zonder extra grafische kaart. Je rekent immers op de geïntegreerde graphics van de Core i3-processor, en daar kan je niet zomaar mee gamen. Het formaat en de extra kilo’s zorgen er voor dat dit toestel niet gemaakt is voor veelvuldig gebruik onderweg.

Wat aansluitingen betreft biedt Medion een beetje wat je aan deze prijs kan verwachten: drie usb-poorten waarvan er gelukkig toch één de 3.0-standaard hanteert, een kaartlezer, een hdmi-poort, een ethernetaansluiting en zelfs nog een VGA-poort.

Weet wat je zoekt

Is dit toestel nu het kopen waard? Volgens ons wel, wanneer je op zoek bent naar een erg betaalbare, erg grote maar toch eenvoudige laptop. Het toestel is dik, zwaar en het scherm heeft magere specificaties, maar de combinatie van processor, SSD en extra harde schijf zal je voor 499 euro nergens anders vinden. Is een mooi scherm wel van belang, of interesseert de harde schijf je minder, dan zijn er betere (maar meestal ook iets duurdere) opties. Zo verkoopt HP zijn Pavilion x360 voor 100 euro meer. Je krijgt daar geen harde schijf bij, maar wel dezelfde processor en evenveel RAM. Bovendien heeft die Pavilion een aanraakscherm met een full hd-resolutie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business