Nieuws

Bekijk de lancering en landing van een Falcon 9 in slow motion en 4K

SpaceX deelt een video met het grote publiek waarin je de lancering van de Falcon 9-raket kan bekijken in ongeziene kwaliteit.

SpaceX toont in zijn recentste video op Youtube spectaculaire beelden van de Falcon 9. De video is samengesteld uit hogeresolutie slowmotion-beelden van drie verschillende missie. Het merendeel is afkomstig van de lancering en de landing van de CRS-9 missie naar het ISS afgelopen maand, maar sommige fragmenten komen ook van de historische ORBCOMM-missie, waarbij de Falcon 9 voor het eerst succesvol naar de aarde terugkeerde.

In de eerste helft van de video kan je de lancering in al haar glorie bewonderen. De lagere belichting zorgt voor duidelijk zichtbare raketmotoren. In de tweede helft zie je de landing van de Falcon 9. De eerste trap van de raket weegt op dat moment veel minder dan bij de landering, niet alleen omdat de tweede trap en de satelliet (of dragon) niet meer meevliegen maar ook omdat het merendeel van de brandstof al verbruikt is. Daarom volstaat een enkele Merlin-motor om het gevaarte veilig tot stilstand te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business