Niantic heeft zijn vizier helemaal gericht op valsspelende Pokémon trainers. Overtreders worden onherroepelijk verbannen.

Advertentie

pokemon go kaart

Valsspelen bij Pokémon Go is momenteel schering en inslag. Vele spelers gebruiken allerhande apps om zich te laten bijstaan bij het vinden van monstertjes. Sinds het prille begin, toen het stapjessysteem nog werkte, is er immers geen goede methode meer geweest om gericht te kunnen jagen. Bij een van de vorige updates blokkeerde Niantic deze apps, en liet het verstaan dat het zou beginnen optreden tegen de gebruikers en ontwikkelaars ervan.

[related_article id=”184629″]De bewuste apps gebruiken namelijk een belangrijk deel van de servercapaciteit op, waardoor het spel soms onspeelbaar werd. Om gebruikers toch enigszins te voorzien van een soort van tracker, heeft de ontwikkelaar nu wel een nieuw systeem ingevoerd waarbij trainers kunnen zien nabij welke Pokéstop een Pokémon te vinden is. Dat systeem is voorlopig slechts beschikbaar voor een select groepje testers.

Anderen, die zich nog behelpen met andere apps van derde partijen, lopen dus nog steeds het risico op een verbanning. Ook zij die een locatiespoofer gebruiken, waardoor ze op een andere plek lijken te zijn voor het spel, lopen het risico op een sanctie.

Ontwikkelaar Niantic richt zich vooralsnog het meest op degenen die zo’n apps maken. Op het Reddit subforum zijn het dan ook slechts een beperkt aantal gewone spelers die gewag maken van een verbanning. Zij die onterecht menen gestraft te zijn, kunnen overigens ‘beroep aantekenen’ op de website van Niantic, al is het niet duidelijk hoe die de aanvragen behandelt. Vast staat alleen dat het moeilijker en moeilijker zal worden om vals te spelen.

Advertentie