Nieuws

HP Omen hoopt gamers te assimileren met Borg-computer

Omen, het gamersmerk van HP, pakt uit met een wel erg opmerkelijke computer. De Omen X is een kubus die helemaal ontwikkeld werd met de intentie gamers te overhalen bij een groot merk aan te kloppen voor hun computer.

Omen by HP, zo heet het heruitgevonden gamersmerk van HP Inc. De fabrikant staat voor een moeilijke taak: gamers en enthousiastelingen overhalen om te investeren in een desktop van een groot merk. Menig liefhebber van een desktop kiest er terecht voor om zijn eigen systeem in elkaar te vijzen. Het is goedkoper maar biedt vooral meer flexibiliteit. Een vooraf geassembleerde computer van een gevestigde fabrikant blinkt meer wel dan niet uit in een totaal gebrek aan upgrademogelijkheden.

De Omen X moet daar verandering in brengen. De grote kubus moet menig gamer overtuigen om een onderdeel te worden van het grotere Omen-geheel. Dat doet de Omen X door de voordelen van een zelfbouw-pc te assimileren en te combineren met die van een klassieke desktop. Zo krijg je een opvallende desktopbak met daarin toch meer dan voldoende ruimte om je eigen ding te doen.

Fris en ruim

De case is visueel aantrekkelijk maar ook functioneel doordacht. De extra ruimte zorgt voor voldoende lucht zodat de Omen X bijna per definitie goed gekoeld is. Verder is het inbouwen van eigen hardware een peulenschil. Je krijgt ruimte voor een extra grafische kaart, een NVMe-SSD dankzij een beschikbaar M.2-slot op het moederbord, en tot vier extra harde schijven.

HP zal zijn Omen X verkopen met VR-compatibele hardware. De krachtigste configuratie is uitgerust met een Core i7-desktopprocessor en twee GTX 1080 gpu’s. Het toestel is naar schatting vanaf september bij ons beschikbaar, en dat voor een flinke 2.999 euro. Het prijskaartje is niet min, maar dat is de schuld van de unieke behuizing. Die kost zelf al 600 dollar en moet ook afzonderlijk verkrijgbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business