Nieuws

Pokémon laat Nintendo 3DS-verkoop exploderen

De gigantische hype rond Pokémon Go zorgt voor een stijging in consoleverkoop met maar liefst 80 procent. De lancering van de nieuwste generatie in november wordt monsterlijk.

[related_article id=”185022″]Nintendo is er dan toch in geslaagd om een graantje mee te pikken van het overweldigende succes van Pokémon Go, zo schrijft BusinessWire. Vorige maand nog ontplofte de aandelenkoers van Nintendo, om vervolgens opnieuw te imploderen nadat bleek dat het niet al te veel verdiende aan het mobiele spel. Die inkomsten gaan immers rechtstreeks naar ontwikkelaar Niantic en The Pokémon Company.

Een neveneffect van Pokémon Go blijkt nu een enorme stijging te zijn in de verkoop van Nintendo 3DS-toestellen. Ten opzichte van de maanden juli-augustus vorig jaar is die maar liefst met 80 procent gestegen. Dat geldt voor de nieuwste New Nintendo 3DS en 3DS XL, maar ook voor de oudere versies en de 2DS. Vele Pokémon-jagers lijken zo terug te grijpen naar de spellen waarmee alles begon.

Een nieuwe bom

Ook de spellen zelf zagen hun verkoop stijgen met 80 procent. Voornamelijk de nieuwste (re)releases van Alpha Sapphire en Omega Ruby verkopen als zoete broodjes. Toch weten ook Pokémon X & Y uit 2013 een revival te veroorzaken. Ten opzichte van vorig jaar verkochten die maar liefst 200 procent meer.

In november komt de nieuwste generatie Pokémon-spellen uit voor de 3DS-reeks. Pokémon Sun & Moon wordt verwacht alle records te breken in navolging van de huidige hype. Indien de vermoedens kloppen, zal nog maar eens blijken dat Nintendo vandaag voornamelijk bestaat bij de gratie van zijn oudste successen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business