Eén van de meest afgesloten landen ter wereld start zijn eigen on-demand videodienst. Daarmee zet het de trend verder om voor alles een eigen alternatief te bedenken.

Advertentie

manbang netflix noord korea

Noord-Korea is een trots land dat voor verschillende diensten en technologie niet graag afhankelijk is van andere mogendheden. Zo zagen we in het verleden al dat het dat probleem omzeilt door zelf alternatieven te bedenken voor zijn volk. Het lanceerde zo al een eigen Mac OSX-kloon, het ‘Red Star OS’, waar we uitgebreid mee aan de slag gingen. Nu moet ook de video-op-aanvraag-wereld er aan geloven.

[related_article id=”181609″]Netflix is, als Amerikaanse uitvinding, des duivels in Noord-Korea. Maar het volk wil nu eenmaal brood en spelen, dus bedacht het dictatoriale regime een oplossing: Manbang. In het Nederlands wordt dat ‘overal’ of ‘in elke richting’. Het nieuwe platform werd onlangs voorgesteld door de Noord-Koreaanse staatsomroep. Manbang geeft de bevolking om documentaires en andere programma’s naar believen te bekijken. Daarnaast zal het ook taallessen aanbieden voor zij die Engels of Russisch willen leren.

Wie Manbang wil gebruiken, zal zich een speciale doos moeten aanschaffen, vergelijkbaar met Apple TV of een Telenet/Proximus/Orange digicorder. Gebruikers zullen kunnen kiezen uit verschillende televisienetwerken uit het land. Het platform zou tevens een oplossing moeten bieden voor de Noord-Koreanen die geen internetverbinding hebben, wat doet vermoeden dat de dienst zal werken via satelliet.

Advertentie