Nieuws

Netgear pakt slechte wifi aan met routertandem

Eén router volstaat meestal niet om overal in huis een goed wifi-bereik te hebben. Netgear brengt daarom met Orbi een "wifi-systeem" met twee routers op de markt.

Voor de meeste huishoudens is één draadloze router vaak niet voldoende om overal in huis een goed wifi-bereik te voorzien. Om dode internethoeken in de woning te vermijden, zijn er gelukkig heel wat tips die daarbij kunnen helpen. Eén mogelijkheid is om een tweede router in huis te halen en dat is precies wat Netgear nu ook doet met zijn nieuwe “wifi-systeem” Orbi.

[related_article id=”180663″]Orbi bestaat uit twee routers, waarvan je één op je modem aansluit en de andere ergens in de woning plaatst. Netgear raadt aan om voor de tweede router, die als range extender dienst doet, een centrale plaats te kiezen. Het signaal zal er immers onder lijden als je hem in een hoekje wegstopt. Om die reden heeft de netwerkspecialist speciaal oog gehad voor het ontwerp van de routers. Die zouden op zich niet misstaan op een kast, maar het blijven technologische apparaten met nood voor een stroomtoevoer en de nodige aansluitingen achteraan.

Orbi ondersteunt 802.11ac wifi en maakt gebruik van tri-bandtechnologie (dat de 2,4 GHz-band met twee 5 GHz-banden combineert), waardoor het volgens Netgear sneller en krachtiger is dan gelijkaardige oplossingen op de markt. Het systeem zou moeten volstaan om een oppervlakte van meer dan 370 vierkante meter. Moet je een grotere oppervlakte bedekken, dan kan je extra units aanschaffen om dat met telkens zo’n 185 vierkante meter uit te breiden.

De basisset gaat deze maand in verkoop in de Verenigde Staten voor 400 dollar. Extra units zullen later op de markt komen voor 250 euro per stuk. Dat is vrij prijzig, maar de markt voor routers is hoe langer hoe meer aan het evolueren naar producten met een prijskaartje boven 150 dollar. Europese prijzen en beschikbaarheid werden nog niet gecommuniceerd, maar we hebben de vraag bij Netgear neergelegd.

netgearnetwerkorbirouterwifi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals