Nieuws

Lenovo lanceert nieuwe Moto E en Moto G

Lenovo pakt uit met twee nieuwe budgettelefoons in de vorm van een verfriste Moto E en Moto G Play. De toestellen liggen binnenkort in de winkel.

We kwamen voor de lancering al heel wat te weten over de nieuwste budgettelefoons van Lenovo, maar nu kondigt de eigenaar van Lenovo de Moto E en Moto G Play ook officieel aan. Beide toestellen liggen vanaf begin september in de winkel.

Moto E

De Moto E is zoals altijd het goedkoopste toestel uit de line-up. De telefoon zal 129 euro kosten. Voor dat wel erg scherpe bedrag krijg je een telefoon met een MT6735p quadcoreprocessor. Dat is een chip van MediaTek, voorzien van vier Cortex A-53 rekenkernen geklokt op 1 GHz. Een snelheidsduivel zullen we de nieuwe Moto E niet meteen noemen, maar op papier is de processor krachtig genoeg om in een toestel van deze prijsklasse te zitten.

Verder krijgt het toestel 1 GB aan RAM-geheugen en 8 GB aan intern geheugen. Dat is niet zo veel, maar gelukkig meer dan de 4 GB die budgettelefoons vroeger al eens plaagde. Motorola heeft de neiging zijn telefoons best goed te ondersteunen met nieuwe updates, wat er in toestellen zoals eerdere versies van de Moto E (met 4GB) voor zorgde dat het interne geheugen fataal dichtslibde. 8 GB zou dat euvel moeten verhelpen. Het geheugen is uitbreidbaar met SD-kaartjes tot 32 GB, al gebruik je die in de praktijk niet zozeer voor apps als voor multimedia.

De Moto E krijgt een 5 inch-schermpje met een HD-resolutie (1.280 x 720). De batterij heeft een capaciteit van 2.800 mAh, wat meer dan genoeg moet zijn om het toestel van stroom te voorzien. De telefoon ondersteunt 4G, maar dat verwachten we ondertussen, zelfs in de budgetklasse. De Moto E heeft een hoofdcamera van 8 MP en een selfiecamera van 5 MP, lang niet slecht gezien de adviesprijs.

Moto G Play

Voor de Moto G Play vraagt Lenovo 169 euro. Een meerprijs van 40 euro levert je een Snadragon 410-SoC op, een chip die onze voorkeur wegdraagt boven het exemplaar van MediaTek. Het scherm is even groot als dat van de Moto E en heeft evenveel pixels. Ook het interne geheugen is identiek, al kan je iets meer geld uitgeven voor een 16 GB-model. Kies je voor dat tikkeltje meer, dan verdubbelt ook het RAM-geheugen van 1 GB naar 2 GB.

De Moto G Play heeft dezelfde batterij als de Moto E wat samen met de redelijk vergelijkbare hardware voor weinig verschil in autonomie moet zorgen. Ook de camera’s hebben dezelfde specificaties. In de praktijk betaal je 40 euro extra voor een iets betere processor. Hoe de MediaTek presteert, weten we niet, maar de upgrade kan zijn geld wel eens waard zijn voor de iets intensievere gebruiker. De Snapdragon 410 is immers een zeer capabele SoC die ook duurdere telefoons aandrijft.

Beide toestellen worden gelanceerd met Android 6.0 Marshmallow. Ze zullen naar Motorola-traditie een stock-versie van het OS draaien.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business