Nieuws

Samsungs Tizen is nog niet dood

De Android-concurrent van de Zuid-Koreaanse smartphonebouwer maakt zijn (weder)intrede op de Indische markt. Mogelijk komt het ook naar Europa.

Samsung wil zijn Android-concurrent Tizen nogmaals proberen lanceren. Het zal dat doen in India met behulp van de Z2, een budgettoestel dat groeimarkten moet aanspreken. Het is niet de eerste poging die Samsung onderneemt om zijn eigen open-source besturingssysteem voor smartphones aan de man te brengen. De Z2 is wel de eerste poging voor een 4G-toestel.

[related_article id=”182773″]Tizen vonden we eerder al terug op enkele low-end toestellen en voornamelijk op smartwatches van de Zuid-Koreanen. De Samsung Gear S werkt bijvoorbeeld op het OS. De Z2, die India moet gaan veroveren, zal beschikken over een 4 inch Amoledscherm met 480 x 800 resolutie, quad-core 1,5 GHz-processor, 1 GB RAM, 8 GB intern geheugen dat kan worden uitgebreid, 1.500 mAh-batterij, 5 megapixel hoofdcamera en VGA selfiecamera. Heel erg basaal allemaal, maar voor de schappelijke prijs van 68 dollar niet oneerlijk.

In Europa?

Aangezien hij gericht is op de Indische (en andere) groeimarkt(en), wordt de Z2 nog uitgerust met enkele speciale functies: Ultra Data Saving Mode, die het mobiele verbruik tot een minimun beperkt, Ultra Power Saving Mode en S Bike Mode, die ervoor zorgt dat fietsers niet onnodig gestoord worden.

Vanaf volgende week maakt Tizen zijn wederoptreden met de Z2, die overigens verrassend hard op de oude Samsung Star lijkt. Dat zal eerst in India gebeuren, al sluit Engadget niet uit dat het toestel ook naar andere landen zal worden gebracht. Of Europa daartoe behoort, is koffiedik kijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business