Nieuws

Google bindt strijd aan met opdringerige advertenties

Google wil de ervaring voor mobiele gebruikers verbeteren. Websites met opdringerige advertenties zullen daarom worden afgestraft.
Bovenstaande types advertenties worden door Google als opdringerig bestempeld.

Google is al enige tijd bezig met het verbeteren van de gebruikerservaring voor mobiele toestellen. Eerder veranderde het daarom zijn algoritme voor zoekresultaten. Websites die een aangepaste versie aanbieden voor mobiele toestellen waarop alle tekst en afbeeldingen duidelijk te lezen en te zien zijn, belanden hierdoor hoger in Google Search. In een persbericht schrijft het bedrijf dat 85 procent van alle websites voldoen aan deze nieuwe criteria.

Nu wil Google een ander probleem voor smartphonegebruikers aanpakken. Een website kan goede content hebben en zijn pagina’s hebben aangepast aan mobiele toestellen, toch kan de gebruikerservaring slecht zijn. Een advertentie die bovenop een webpagina verschijnt, of zo groot is dat het het volledige scherm in beslag neemt, kan immers voor een hoop ergernis zorgen. Google zal websites die gebruik maken van dergelijke advertenties daarom lager in de zoekresultaten plaatsen.

[related_article id=”184940″]

Pop-ups die om wettelijke redenen worden getoond, zoals het cookiebeleid, zorgen niet voor een slechtere Google-ranking. Ook wanneer een website een pagina verbergt om de leeftijd van de gebruiker te verifiëren, zal hier niet voor worden afgerekend. Als laatste heeft Google geen probleem met kleinere advertenties die als een banner boven- of onderaan het scherm worden getoond.

Dit laatste komt alvast niet als een verrassing. Google haalt nog steeds het meeste van zijn omzet uit advertenties. Het zou dan ook raar zijn moest hij alle sites die gebruik maken van advertenties afstraffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business