Nieuws

Rode Kruis vraagt om wifi-wachtwoorden uit te schakelen na aardbeving in Italië

Na een vernietigende aardbeving doet het Italiaanse Rode Kruis de opvallende oproep om wifi-netwerken in de getroffen gebieden open te stellen voor reddingswerkers.

Nadat Italië in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen werd door een vernietigende aardbeving, roept het Italiaanse Rode Kruis bewoners in de getroffen gebieden op om hun wifi-netwerken open te stellen voor de reddingswerkers.

De aardbeving had een kracht van 6,2 op de schaal van Richter, gevolgd door hevige naschokken, en heeft volgens de laatste berichten al zeker 247 levens geëist. Het epicentrum bevond zich in de bergachtige regio Umbrië, zo’n 100 kilometer ten Noorden van Rome. Met name de dorpen Amatrice, Accumoli, Posta en Pescara del Tronto werden zwaar getroffen.

Om de communicatie voor de reddingswerkers in deze plaatsen te vergemakkelijken, deed het Italiaanse Rode Kruis via Twitter de opvallende oproep om de wachtwoorden van wifi-netwerken in de getroffen gebieden uit te schakelen, zodat de hulpverleners er gebruik van kunnen maken om te communiceren terwijl ze hun zoek- en reddingsacties verder zetten.

Facebook Safety Check

Facebook heeft ondertussen ook zijn ‘Safety Check’ geactiveerd zodat mensen in de getroffen regio’s hun vrienden en familie kunnen laten weten dat alles oké is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business