Nieuws

Apple wil iPhone-dieven op heterdaad betrappen

Uit een nieuwe patentaanvraag blijkt dat Apple manieren zoekt om iPhone-dieven te identificeren. Foto’s maken en vingerafdrukken opslaan staan op het lijstje.
Is je vingerafdruk de veiligste of minst veilige barrière?
[related_article id=”185282″]Wie zijn iPhone vandaag kwijtgeraakt, kan er al redelijk zeker van zijn dat een dief zijn toestel niet zomaar kan kapen. Tenzij hij of zij de code kent, zijn je gegevens redelijk veilig – tenzij ze het toestel jailbreaken. Bovendien is er een kans dat je de dief kan lokaliseren als je de ‘zoek mijn iPhone’-functie hebt aanstaan. Apple wil die veiligheidsmaatregelen nog aandikken met nieuwe mogelijkheden.

In de toekomst kan het mogelijk worden om foto’s, video’s en vingerafdrukken van dieven vast te leggen. Tenminste, als Apple effectief bezig is met dergelijke technologie te onderzoeken. Het bedrijf heeft namelijk een patentaanvraag ingediend, maar dat wil nog niet zeggen dat ze er effectief aan werken.

Problemen en moeilijkheden

Momenteel heb je voor een vingerafdruk goed te herkennen meerdere pogingen nodig. Wanneer je die beveiliging instelt, moet je je vinger meermaals op de scanner plaatsen om een feilloze herkenning te bekomen. Als Apple de techniek wilt gaan inzetten om de vingerafdrukken van dieven vast te leggen, zal het dus nog moeten werken aan de accuraatheid van de scanner.

Naast enkele technische moeilijkheden zou Apple ook tegen enkele wetgevende beslommeringen kunnen aanbotsen. De fabrikant van de populairste fruitplank ooit zet zichzelf namelijk in de markt als zijnde de voorvechter van privacyrechten. Als het dieven gaat fotograferen en andere biometrische gegevens gaat verzamelen, zal het zichzelf natuurlijk een minder fraai imago bezorgen, ook al hebben de dieven er zelf om gevraagd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business