microsoft
Bron: pio3 / Shutterstock.com

Jammer genoeg is het internet gevuld met haatdragende content. Microsoft geeft je daarom de mogelijkheid om deze berichten te rapporteren.

microsoft

Doordat je op het internet anoniem je mening kan delen, worden er regelmatige hatelijke berichten verstuurd via het medium. Microsoft hoopt dit aan te pakken door het eenvoudiger te maken voor zijn klanten om haatdragende posts te rapporteren. Content dat haat verspreidt op basis van leeftijd, handicap, geslacht, nationaliteit, ras, religie en seksuele oriëntatie zal worden verwijderd.

Microsoft liet eerder al weten dat het de vele hatelijke berichten op het internet wil aanpakken. Het bedrijf schaart zich namelijk achter de campagne tegen online haat van de Europese Commissie. Ook Facebook, Twitter en YouTube hebben beloofd zich in te zetten voor deze zaak.

Indien je op Docs.com, OneDrive, Outlook, Skype, Sway, of Xbox Live hatelijke berichten ziet of ontvangt, kan je deze rapporteren via een nieuwe webpagina van Microsoft. Iedereen, ook overheden, kunnen via het formulier posts rapporteren. Berichten die zijn verwijderd na een aanvraag van een overheid zullen worden opgenomen in de Transparency Hub van Microsoft.

Aangezien er misbruik kan gemaakt worden van het formulier om berichten van concurrenten te laten verwijderen, heeft Microsoft een tweede webpagina aangemaakt. Via deze site kan je vragen om verwijderde content terug online te brengen.