Nieuws

Philips Hue breidt uit met bewegingsdetector

Het gamma aan slimme lichten wordt uitgebreid met een bewegingsdetector die je lichten automatisch ontsteekt.

De Philips Hue-lijn staat al een tijdje gekend als de slimste lichten die je vandaag op de markt vindt. Ze zijn volledig te automatiseren, of je kan ze bedienen via je smartphone en met de automatiseringsdienst ‘If This, Then That’ (IFTTT). Het gamma wordt nu uitgebreid met een bewegingssensor die de lampen nog slimmer en handiger maken.

[related_article id=”170217″]Tot voor kort kon je hetzelfde effect bereiken door producten van externe merken aan te sluiten, maar het spreekt voor zich dat een sensor van Philips zelf net iets makkelijker te integreren valt. De bewegingsdetector is bovendien erg klein en onopvallend. Je vindt hem in het wit en hij werkt met twee AAA-batterijen.

Met een bereik tot 5 meter is hij geschikt om kleine ruimtes gade te slagen, al zal je voor ruimere woningen waarschijnlijk beroep moeten doen op meerdere sensoren. Hij valt volledig in te stellen, bijvoorbeeld hoe lang lichten moeten blijven branden nadat er geen beweging meer wordt waargenomen. Gaan de lichten uit, dan zullen ze eerst langzaamaan dimmen, zodat je de sensor kan heractiveren voor ze helemaal gedoofd zijn.

Daarnaast kan je instellen dat je lichten enkel aangaan wanneer het verder donker is, zodat je ze niet aansteekt wanneer het licht is. Helaas kan je de gevoeligheid niet verminderen, zodat een kat of hond de sensor ook steeds zal activeren. Volgens Philips zal dat in de toekomst nog aangepast worden. De sensor kost 40 dollar per stuk, en je kan tot 12 stuks aansluiten op één Hue-basistation. Ze zullen beschikbaar zijn vanaf oktober.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business