Nieuws

SpaceX Falcon 9-raket explodeert tijdens test

Er heeft zich een zware explosie voorgedaan aan het lanceerplatform van SpaceX op Cape Canaveral. Een Falcon 9 ontplofte tijdens een routinetest.

Een klein uurtje geleden heeft een zware explosie de omgeving van de ruimtevaartbasis in Cape Canaveral in Florida opgeschrikt. Een SpaceX Falcon 9 raket die klaarstond op een lanceerplatform vloog er de lucht in. De raket zou normaal gezien op zaterdag 3 september het luchtruim in worden geschoten om Facebooks allereerste satelliet in een baan om de aarde te brengen.

https://twitter.com/TigernBear/status/771335016198639616?ref_src=twsrc%5Etfw

Veel details over de omstandigheden van het ongeluk zijn nog niet bekend. NASA heeft aan AP laten weten dat SpaceX bezig was met het uitvoeren van routinetesten om de raket te preparen voor de aankomende lancering. Techcrunch rappporteert dat de Falcon 9 zou ingezet worden om de Amos-6 communicatie satelliet in de ruimte te brengen, die onder andere voor Facebook netwerksignalen zou uitzenden naar afgelegen gebieden in Afrika als onderdeel van de missie van het sociale netwerk om internet naar alle hoeken van de wereld te brengen.

Over het feit of het om een herbruikte raket ging of een nieuw model spreken verschillende bronnen elkaar tegen. SpaceX zelf heeft nog geen officieel statement verspreid. Er zouden geen gewonden gevallen zijn tijdens de explosie, dat heeft de militaire divisie ondertussen gemeld die instaat voor de bewaking van de ruimtevaartbasis. Het is niet duidelijk of de satelliet het overleefd heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business