Nieuws

3Doodler Pro: 3D-schetsen met hout en koper

De 3Doodler Pro is de meest geavanceerde 3D-pen van het moment en kan overweg met verschillende materialen zoals hout, koper en brons.

3Doodler, het bedrijf achter de gelijknamige pen om 3D-prints mee te schetsen, komt met een professionele versie op de markt. De 3Doodler Pro werd op IFA aan het publiek voorgesteld. De pen mikt op architecten en designers, maar ook hobbyisten en doe-het-zelvers kunnen ermee aan de slag.

De grootste vernieuwing van de Pro is dat hij overweg kan met verschillende materialen, naast het klassieke PLA of ABS. Tot de mogelijkheden behoren onder meer koper, brons, hout, polycarbonaat en nylon. De metalen worden gemengd met een soort klei om tot een printbaar materiaal te komen, terwijl de andere materialen met plastic worden gemengd.

[related_article id=”176998″]

Hoewel het dus niet om de pure materialen gaat, zien ze er wel esthetisch hetzelfde uit en beschikken ze over dezelfde eigenschappen. Het hout ruikt naar samengeperst hout en kan ook opgeschuurd worden, terwijl het geprinte koper kan worden opgeblonken. Dat opent niet alleen mogelijkheden voor professionelen en creatieven, maar ook de doe-het-zelver kan deze pen gebruiken om bijvoorbeeld putten in een houten vloer op te vullen.

Om beter met die verschillende materialen overweg te kunnen, biedt de 3Doodler ook meer instelmogelijkheden. De temperatuur is aanpasbaar tussen 60 en 240 graden en ook de snelheid waarmee het materiaal uit de pen wordt geduwd, kan worden aangepast. Ook de intensiteit waarmee de ventilator blaast kan worden ingesteld om zo te bepalen hoe snel het materiaal verhardt. Ten slotte wordt ook een externe batterij bij de pen geleverd, zodat je niet afhankelijk bent van de nabijheid van een stopcontact.

De 3Doodler Pro krijgt een prijskaartje van 249 dollar, ten opzichte van 99 dollar voor de originele 3Doodler Create. De prijs van de materialen is afhankelijk van de soort.

Voor kinderen

Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf ook de 3Doodler Start, een pen die speciaal gericht is op kinderen. De pen kost 49 dollar en maakt gebruik van een speciaal ontwikkeld printmateriaal, dat volledig onschadelijk is en al printbaar is bij een lage temperatuur. Het materiaal is eetbaar en wordt volledig afgebroken wanneer je het langer dan een maand in de grond stopt. Bovendien kan je het kneden als Play-doh wanneer je het na het printen nat maakt. Zo kan je de vorm achteraf nog aanpassen.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

3d-printen3doodler3doodler proIFA 2016ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals