Nieuws

Ook Withings komt met hybride smartwatch

IFA 2016 legt alvast een nieuwe trend bloot: hybride slimme horloges. Fossil heeft er een, maar ook Withings doet een poging, mét hartslagmeter.

Als gevolg van de tegenvallende verkoop van allerhande smartwatches, van de Apple Watch, tot de horloges die draaien op Android Wear, steekt een nieuw soort horloge meer en meer de kop op: hybride smartwatches. Vorige week bespraken we zo bijvoorbeeld een prachtig exemplaar van Fossil dat werd voorgesteld op technologiebeurs IFA: de Skagen. Ook Withings geeft gehoor aan deze nieuwe trend met de Steel HR.

[related_article id=”185618″]Vele mensen vinden smartwatches nog steeds te onhandig, groot, lomp, niet batterijvriendelijk genoeg,… Withings gaat deze perceptie tegen met een erg elegant model dat bovendien de nodige hersenen bezit. In tegenstelling tot de Skagen bezit de Steel HR, de opvolger van de Steel Activity, wel nog een klein digitaal schermpje dat je meedeelt welke melding je ontvangen hebt en van wie – zij het zonder de inhoud van het bericht weer te geven.

Withings noemt het zelf het eerste analoge horloge met een hartslagmeter. Ondanks de voortdurende metingen zou het horloge 25 dagen moeten halen op een enkele lading. Voor mannen is een iets groter model voorzien dan voor vrouwen, wat doet denken aan de tactieken van Apple. Het grotere model zal 180 euro kosten, het kleinere 170. Vanaf oktober zijn beide modellen verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business