Nieuws

Alcatels VR-bril werkt zonder smartphone of pc

In tegenstelling tot bestaande VR-brillen dient de Alcatel Vision niet verbonden te worden aan een pc of smartphone.

Bij bestaande VR-brillen wordt er telkens gebruik gemaakt van een smartphone of pc om het toestel van rekenkracht te voorzien. Alcatel wil hier verandering in brengen. Het bedrijf onthult daarom op IFA 2016 de Alcatel Vision.

De Alcatel Vision is een all-in-one VR-bril: alle benodigde hardware zit in de bril geïntegreerd. Het toestel heeft twee OLED-schermen met een resolutie van 1K en een field of view van 120 graden. Volgens Alcatel heeft de Vision een latency die kleiner is dan deze van de HTC Vive. Wanneer je je hoofd beweegt zal het beeld hierdoor sneller meebewegen, wat misselijkheid tegengaat.

Ondanks het feit dat alle hardware in de Alcatel Vision is geïntegreerd, weegt de VR-bril niet veel. Tijdens een korte proefsessie voelde ik geen enkele ongemak bij het dragen van de bril, welke verrassend stevig op mijn hoofd zat. De beeldkwaliteit van de bril was te vergelijken met deze van de Samsung Gear VR.

Alcatel heeft dit comfort kunnen verwezenlijken door gebruik te maken van een plastic band die over je hoofd geplaatst moet worden. Op twee plaatsen is de band voorzien van kussentjes, waardoor er in totaal drie steunpunten zijn. De bril zelf komt immers tegen je voorhoofd. Bovendien heeft Alcatel de batterij van de Vision in het achterste kussentje gestoken, waardoor de bril mooi in balans is. De batterij van het toestel zorgt voor een autonomie van twee tot drie uur.

Hoe comfortabel de Vision blijft na een lange gamingsessie blijft natuurlijk af te wachten. Ook op de finale uitvoering van het toestel dien je te wachten: de Vision wordt pas begin volgend jaar uitgerold. Alcatel wil zijn VR-bril verkopen aan een prijs tussen de 499 en 599 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business