Nieuws

Super Mario komt naar de iPhone en iPad

Nintendo heeft tijdens Apples iPhone-evenement zijn eerste echte smartphonespel onthuld, met een populaire besnorde Italiaanse loodgieter in de hoofdrol.

Tijdens Apples iPhone-evenement mocht ook Shigeru Miyamoto, de bedenker van Super Mario Bros, het podium betreden om het eerste ‘klassieke’ Nintendo-spel voor smartphones aan het verzamelde publiek voor te stellen. Het spel heet Super Mario Run en wordt exclusief op iOS gelanceerd.

Nintendo maakte in maart vorig jaar al bekend dat het games voor smartphones zou gaan maken. Die aankondiging werd een jaar later gevolgd door de lancering van Miitomo, een app die het midden hield tussen een spel en een sociaal netwerk. Super Mario Run is het eerste volwaardige mobiele game van de Japanse spellengigant.

Super Mario Run is een zogenaamde infinite runner, waarbij je als speler een voortdurend vooruit bewegende Mario door de typerende klassieke 2D-omgevingen navigeert, terwijl je al springend hindernissen moet ontwijken en munten verzamelen.

Super Mario Run zal vanaf december via de App Store beschikbaar zijn en is compatibel met toestellen die draaien op iOS 8 of hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business