Nieuws

Pokémon Go Plus beschikbaar vanaf 16 september

Het draagbare gadget voor Pokémon Go zal volgende week eindelijk beschikbaar zijn, twee maanden na de voorziene datum.

Sedert de release van Pokémon Go snakt menig trainer naar de mogelijkheid om het spel te spelen zonder smartphone in de hand. Het spel zuigt de batterij leeg, zorgt voor gevaarlijke situaties op straat, en er zijn handigere en socialere dingen dan tien kilometer te wandelen met je ogen vastgelijmd aan een klein scherm. De Pokémon Go Plus, beschikbaar vanaf 16 september, lost enkele van die problemen op.

Met de wearable van Niantic zal je items kunnen vergaren van Pokéstops, een vibratie voelen wanneer een Pokémon in de buurt is, en ze vervolgens vanop de Plus eenvoudig kunnen vangen. Constant naar je scherm turen is dan verleden tijd, al is het nog niet duidelijk of je de app in je broekzak nog steeds moet laten openstaan.

Winter is coming

De grote vraag is nu: wie zit er nog te wachten op dit dure gadget? Je betaalt maar liefst 35 euro voor een gadget dat het spel amper iets bijdraagt. Wie het gebruikt, zal het spel voornamelijk vanop het gadget spelen, wat het spel kinderlijk makkelijk maakt. Bovendien vervalt het hele ‘kom, we gaan op zoek naar deze of gene Pokémon’-aspect. Om nog maar te zwijgen van het neerstortende cijfer resterende Pokémonjagers. De hype lijkt met de komst van het nieuwe schooljaar voorbij te zijn.

Wie niet wil investeren in het Pokémon-gadget, kan zich altijd nog wenden tot de Apple Watch. Die zal tegen het einde van het jaar namelijk een app krijgen die bijna hetzelfde doet als de Plus. Je zal eveneens items kunnen vergaren van Pokéstops, meldingen krijgen van je eieren die je loopt uit te broeden en Pokémon die in de buurt zijn, maar je zal ze niet kunnen vangen vanop de Watch; dat recht blijft voorbehouden voor de Plus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business