Nieuws

Apple geeft MacOS Sierra vrij op 20 september

September wordt een maand van releases, ook voor Apple. iOS 10 komt volgende week uit, terwijl OS X de week erna afscheid neemt.

Apple maakt van september een drukke maand. Niantic beloofde eerder al om het Pokémon Go Plus-gadget op 16 september uit te brengen, na lang wachten, en nu voegt Apple zijn eigen data toe aan de septembermaand. Op 13 september komt het nieuwe iOS 10 uit voor iPhones en iPads, terwijl OS X op 20 september afscheid neemt van de wereld. Vervanger MacOS Sierra pikt de draad op.

[related_article id=”182197″]De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat het eigenlijk meer om een rebranding gaat dan om een volledig nieuw besturingssysteem voor de computers van Apple. Zo volgt MacOS het voorbeeld van het WatchOS en TVOS. De update die Sierra meebrengt is daarenboven tamelijk beperkt.

Zo krijgen gebruikers voornamelijk Siri-integratie, enkele subtielere verbeteringen aan de gebruikservaring – zoals picture-in-picture voor iTunes en Safari en een verbeterde iCloud-synchronisatie – en de mogelijkheid om een clipboard te delen tussen je toestellen; handig als je bijvoorbeeld links wilt doorsturen van je iPad naar je Mac.

Tevens zou MacOS ook biometrische ondersteuning ingebouwd krijgen, al is nog niet duidelijk hoe die zal werken met je iPhone of een eigen vingerafdrukscanner. Tegen de verwachting in werd er namelijk geen nieuw Mac-model aangekondigd, wat betekent dat dergelijke ondersteuning pas gebruikt zal worden wanneer een nieuw model beschikbaar wordt, mét vingerafdrukscanner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business