Nieuws

Google dicht lek dat het zelf creërde

In de nieuwste beveiligingsupdate voor Android dicht Google twee lekken. Een daarvan gebruikte het voor ‘onderzoek’. Daarnaast haalt het malwaregerelateerde apps uit de Store.

Nu Stagefright eindelijk opgelost zal worden in de nieuwste Android-iteratie, Nougat, steekt een nieuw lek de kop op dat bijna even ernstig is. Ondanks dat het nog geen catchy naam heeft gekregen, gaat Google ervan uit dat dit lek even makkelijk uit te buiten valt als Stagefright, en het werkt zelfs op bijna dezelfde manier. Via een JPEG-bestand dat binnenkomt via Gmail of Google Talk zou een aanvaller je smartphone kunnen overnemen.

[related_article id=”185767″]Naast dat probleem lost Google nog een ander op, eentje dat het zelf creërde voor wat het ‘onderzoek’ noemt. Het zoekbedrijf beweert echter dat het lek moeilijk te vinden was en dat het, zelfs als criminelen een manier vonden om het uit te buiten, geen echt nu zou hebben voor kwaadwillige doeleinden.

Malware-apps

Ten slotte maakt Google schoon schip in de Play Store door verschillende apps aan de deur te zetten. Die zouden allemaal geïnfecteerd zijn met malware als DressCode of CallJam. DressCode zou je toestel naar duistere adverteerders kunnen leiden en lokale netwerken infiltreren, terwijl CallJam je overlaadt met advertenties en tracht betalende telefoontjes te plegen.

Alle oplossingen voor deze problemen worden geïntegreerd in de Android-update voor deze maand. In werkelijkheid betekent dat dat Nexus-gebruikers meteen beschermd zullen zijn wanneer ze volgende keer updaten. Andere gebruikers zullen waarschijnlijk moeten wachten op de release van Nougat voor hun toestel. Wie toch op zeker wil spelen, kan ook steeds CyanogenMod proberen, dat steeds gebruik maakt van de recentste beveiligingssoftware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business