Nieuws

Twitter laat langere tweets toe vanaf 19 september

Vanaf volgende week maandag zal je nog steeds gebonden zijn aan 140 tekens, al krijg je toch meer ruimte om jezelf uit te drukken.

Sedert de geboorte van Twitter werd nog nooit afgeweken van het bijna heilige ‘140 tekens’-principe. Oorspronkelijk was dat een technische beperking, zodat tweets geplaatst konden worden via sms; vandaag gaat het volgens CEO Jack Dorsey om creativiteit, bondigheid en snelheid. Vanaf volgende week komt er toch enige verandering in hoe de tekens geteld worden, zodat langere berichten mogelijk worden, schrijft The Verge.

[related_article id=”184002″]Extra toevoegingen aan tweets, zoals foto’s, gifs, polls, videos, zullen dan niet meer meetellen voor de limiet. Ook verwijzingen naar accounts die aan het begin van de tweet verschijnen, zullen niet meer meetellen. Het is niet duidelijk hoeveel verwijzingen je zo aan elkaar kan rijgen, al zal ook daar wel een limiet op staan.

Vanaf maandag zullen de wijzigingen doorgevoerd worden, maar Twitter laat niet in zijn kaarten kijken over het hoe en het wat. Voeren ze alle wijzigingen ineens door, of gaat het om een geleidelijke overgang?

In het recente verleden klonk al vaker het gerucht dat Twitter zijn beproefde recept zou gaan aanpassen. Vaak wezen die geruchten echter op het afschaffen van een limiet, wat oneindig lange berichten mogelijk zou maken. Met de huidige plannen verlegt Twitter zijn limiet wel, al valt de aanpassing nog binnen erg redelijke grenzen. Veel zal er uiteindelijk niet veranderen; temeer omdat velen nu reeds foto’s van notitieapps gebruiken om een langer bericht de wereld in te sturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business