Nieuws

Explosieve Note 7 implodeert marktwaarde Samsung

De aandelenkoers van Samsung krijgt rake klappen als gevolg van het Note 7-debacle. De internationale terugroepactie van de smartphone kostte het bedrijf al meer dan 23 miljard euro.

Samsungs marktwaarde lijdt sterk onder de problemen met de Galaxy Note 7. Het vlaggenschip van de fabrikant kan overhitten wat voor brandgevaar en een explosieve telefoon zorgt. De problemen met de telefoon zijn zo groot dat Samsung alle verkochte exemplaren terugroept en de lancering bij ons en in andere landen voorlopig op de lange baan schuift.

Op acht september kelderde de aandelenkoers van Samsung helemaal. Tussen acht september en twaalf september daalden de aandelen in waarde van 1,64 miljoen Koreaanse Won naar 1,47 Won, een daling van meer dan tien. In totaal daalde de marktwaarde van Samsung sinds de start van de terugroepactie van de Note 7 met meer dan 23 miljard euro.

Dure terugroepactie

Vandaag lijkt de aandelenkoers zich opnieuw te stabiliseren maar de dalende tendens is duidelijk. De Note 7 moest het sluitstuk worden op een jaar dat dankzij de Galaxy S7-telefoons meer dan uitstekend was, maar fnuikte in de plaats daarvan het gewonnen vertrouwen. Samsung had al ongeveer 2,5 miljoen Note 7’s verkocht voor de terugroepactie van start ging volgens Engadget. Investeerders vrezen niet onterecht dat de telefoon niet meer zomaar kan terugkeren van de explosieve imagoschade. De Note 7 is momenteel geassocieerd met brandgevaar. Of die negatieve connotatie zomaar zal verdwijnen nadat de problemen zijn opgelost, is nog maar de vraag. Dat is jammer voor Samsung, dat volgens onze redacteur een steengoede telefoon afleverde.

Voorlopig ziet het er naar uit dat de financiële schade voelbaar zal zijn, maar de mastodont en marktleider die Samsung is niet zal vertragen. Wie 800 euro aan een telefoon wil geven zit momenteel wel met een probleem. Oftewel kies je voor een potentieel explosieve Note, anders ga je voor een toestel waarop je geen normale hoofdtelefoon kan aansluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business