Nieuws

Scarlet verhoogt downloadlimiet naar 500 GB

Internetserviceprovider Scarlet verhoogt de downloadlimiet voor zijn klanten van 300 GB naar 500 GB. Wie de limiet overschrijdt, krijgt te maken met een snelheidsverlaging.

Internetklanten bij Scarlet kunnen vanaf 15 september 500 GB per maand downloaden zonder dan hun internetsnelheid wordt teruggeschroefd. Scarlet claimt op zijn website dat gebruikers onbeperkt mogen surfen maar in de praktijk krijgen ze, net zoals bij veel andere providers, te maken met een zogenaamde fair use policy. Die houdt in dat de downloadlimiet per maand vandaag 300 GB bedraagt. Verbruik je meer, dan wordt je internetsnelheid teruggeschroefd van 50 Mbps tot 3 Mbps.

Op een vraag van een gebruiker van Userbase verklapte Scarlet nu dat de downloadlimiet omhoog gaat van 300 GB per maand tot 500 GB. De provider claimt dat een limiet noodzakelijk blijft om een goede dienstverlening voor alle klanten te garanderen. Je kan de limiet voor vijf euro per maand verdubbelen. Wie dat niet doet en toch meer dan 500 GB binnenhaalt, krijgt net als vandaag te maken met een snelheidsbeperking.

Met de sprong naar een beperking van 500 GB verschilt het aanbod van Scarlet wat de datalimiet betreft niet meer van dat van de meeste andere providers. Voor de wijziging was Scarlet de enige provider die de klanten van zijn meest uitgebreide abonnement een beperking van 300 GB oplegde.

Overweeg je om van provider of abonnement te wisselen? Bekijk dan zeker onze Telecomwijzer, die je een onpartijdig en beknopt overzicht geeft van de belangrijkste abonnementen die vandaag beschikbaar zijn.

Update 14/09: Officieel introduceerde Scarlet de 300 GB-limiet in juni van 2015. Een anonieme bron binnen Scarlet vertelt ons dat de provider pas dit voorjaar is begonnen met het uitsturen van waarschuwingen. De limiet werd echter nog niet toegepast. Scarlet zal de fair use-policy pas daadwerkelijk handhaven vanaf morgen en dat meteen met de nieuwe 500 GB-beperking.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business