Nieuws

Verjaardagsupdate Windows 10 ondervindt vertraging

Als je de verjaardagsupdate nog altijd niet hebt ontvangen, dan ligt dat waarschijnlijk niet aan je pc. Microsoft waarschuwt voor een trage uitrol.

Het is mogelijk dat je nog tot begin november zal moeten wachten om de verjaardagsupdate te installeren op je Windows 10-computer. Microsoft kiest ervoor om de uitrol vertraagd uit te voeren. De grote zomerupdate is sinds 2 augustus beschikbaar.

In een mail die Microsoft onlangs naar sommige gebruikers uitstuurde, staat in de kleine lettertjes te lezen dat “[de verjaardagsupdate] start met uitrollen op 2 augustus 2016 en mogelijk tot drie maanden kan nemen om alle gebruikers te bereiken”. Meer uitleg over waarom de download langzaam verloopt, heeft de technologiegigant nog niet gedeeld.

[related_article id=”184499″]

Kinderziektes

Er is een potentiële verklaring aan te wijzen. De eerste weken kwamen enkele aanzienlijke compatibiliteitsproblemen bovendrijven. De Windows 10-update was nefast voor miljoenen webcams. Het aansluiten van een Kindle e-reader op je pc resulteerde in crashes. Samenwerking tussen het besturingssysteem en verschillende McAfee-producten kwam op de helling. Die kinderziektes kunnen ervoor gezorgd hebben dat Microsoft het rustig aan doet.

Je hoeft niet geduldig tot november te wachten tot de update tevoorschijn springt in Windows Update. Microsoft voorziet een downloadtool waarmee je de verjaardagsupdate rechtstreeks kan binnenhalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business