Nieuws

Schrapt Apple de audiojack ook bij de MacBook Pro?

Verschillende MacBook Pro-eigenaars hebben een enquête gekregen van Apple waarin wordt gevraagd of ze de audiojack van de laptop gebruiken.

Eerder deze maand heeft Apple de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus gelanceerd. Behalve over de waterdichtheid van de toestellen wordt er veel gesproken over de audiojack van de smartphones. Apple heeft namelijk besloten om de 3,5 mm-aansluiting van zijn toestellen te verwijderen. Het bedrijf biedt ter compensatie prijzige, draadloze oortjes aan.

Nu blijkt Apple te overwegen om de audiojack ook van zijn MacBook Pro te schrappen. Verschillende eigenaars van de laptop hebben op Twitter beelden gedeeld van een enquête waarin aan hen wordt gevraagd of ze de audiojack van de MacBook Pro ooit gebruiken. Vooralsnog kiezen de Twitteraars eensgezind voor ‘ja’.

Verder stelt Apple vragen over het batterijleven van de MacBook Pro en andere poorten, waaronder het SD-kaartslot, zo weet MacRumors. “Hoe upload je foto’s van een digitale camera of telefoon naar je MacBook Pro met Retina-scherm,” is één van de vragen die Apple stelt aan zijn klanten.

Voorlopig is er echter nog geen reden om paniek. De nieuwe MacBook Pro zal namelijk nog dit jaar worden gelanceerd. Het design van de laptop zou ondertussen al klaar moeten zijn en Apple zal waarschijnlijk hetzelfde ontwerp voor de komende jaren blijven gebruiken. De resultaten van de enquête lijken dan ook gebruikt te zullen worden voor een MacBook Pro die pas over enkele jaren zal worden uitgerold, al kunnen we voorlopig enkel raden naar Apple zijn toekomstplannen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business