Nieuws

Oculus Touch-controllers beschikbaar in oktober

De HTC Vive-achtige controllers voor de Oculus Rift zullen binnenkort beschikbaar zijn. Geïnteresseerden moeten wel rekenen op een heftig prijskaartje.

[related_article id=”185508″]De lancering van de Oculus Touch-controllers wordt in essentie een volledige herlancering van de Oculus Rift VR-bril. Met de controllers gaat Oculus, in handen van Facebook, de concurrentie aan met de HTC Vive. Die laatste beschikt al van bij de lancering over controllers, wat hem een duidelijk voordeel gaf de afgelopen maanden. Wie toch niet tuk is op het systeem dat Steam-ontwikkelaar Valve je voorschotelt, zal nu dus ook kunnen kiezen voor de Rift, zonder functionaliteit te verliezen.

Reken echter dat de controllers, die bovendien met een extra camerasensor worden geleverd, je een serieuze duit zullen kosten. In het Verenigd Koninkrijk zal de prijs 190 pond betalen, oftewel 220 euro. Technologiesite TechCrunch rekent eerder op een prijs rond de 200 dollar in de VS, maar daar rekenen ze zonder BTW. Uiteindelijk zal de extra uitbreiding voor de Rift desalniettemin een serieuze slag slaan in je budget.

Oculus zou naar verluidt al een uitgebreide reeks Touch-compatibele games klaar hebben liggen. De lancering van de controllers zal dan ook niet zomaar in dovemansoren vallen. Oculus verwacht een lancering in het vierde kwartaal van dit jaar. Volgens ingewijden kan dat nog verfijnd worden naar eind oktober, volgende maand dus al.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business