Nieuws

Tesla wint strijd om emissieloze wagen met grootste bereik

Tot voor kort ging Toyota lopen met de titel voor het aanbieden van een emissieloze wagen met het grootste bereik. De Tesla Model S P100D doet echter beter.

De Tesla Model S P100D werd door Musk op de markt gezet als ‘de snelste productiewagen ter wereld’. Niet alleen met zijn snelheid doet de auto grote ogen opzetten, ook het bereik van de Model S is ongeëvenaard.

De Environmental Protection Agency (EPA) heeft de Tesla Model S P100D officieel een bereik toegekend van 315 mijl, oftewel 507 kilometer. Hiermee doet de Tesla het beter dan de Toyota Mirai, welke een bereik heeft van 502 kilometer.

[related_article id=”185164″]

De Toyota Mirai rijdt op waterstof en is net als een elektrische wagen een emissieloos voertuig. Tot voor kort hield Toyota de titel voor het aanbieden van een emissieloze wagen met het grootste bereik. Dankzij de aankondiging van EPA gaat Tesla echter voortaan met de pluimen lopen.

De Model S haalt dit grote bereik dankzij zijn batterij van 100 kWh. Ook de efficiëntie van de wagen mag er echter wezen. Volgens EPA heeft de Telsa Model S P100D immers een efficiëntie die vergelijkbaar is met 42 kilometer per liter. Dit is lichtjes beter dan de vorige Model S, welke een efficiëntie van 40 kilometer per liter haalde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business