Ondanks strenge wetgeving blijven drones populair. Dankzij Flybrix kan je nu je eigen model bouwen uit Lego. Voor de wetenschap, natuurlijk.

2016_MAR_Flybrix-Lego-Drone

Wie nooit met Lego speelde, heeft geen echte jeugd gehad. Wie als volwassene nog bezig is met Lego, is daarom geen klein kind, maar simpelweg nostalgisch. Die nostalgie komt erg goed van pas voor wie aan de slag wil gaan met een bouwpakket om zijn eigen drone te bouwen. Flybrix, een samenwerking tussen de universiteiten MIT, Caltech en UW Madison, maakt die droom werkelijkheid.

Officieel heet het project een aanmoediging te zijn voor jongeren om aan de slag te gaan met ingenieurachtige projecten. Het basispakket kost momenteel 150 dollar en voorziet de bouwstenen: acht propellers, motors, een kapitein uit Lego en een voorgeprogrammeerde Arduino. Een drone bouwen zou slechts 15 minuten kosten.

Piloten worden aangemoedigd om het ding te laten crashen, zodat ze het opnieuw kunnen opbouwen. Voor zij die gewoon willen vliegen, zijn er apps voorzien die hen de basis aanleren, alsook enkele spelletjes om mee aan de slag te gaan. De besturing gebeurt via de smartphone, al kan er ook een speciale controller worden gekocht. Die brengt de prijs naar 189 dollar (250 dollar na de introductieperiode).