Nieuws

Fietsenmaker vermomt fietsen als tv’s voor veiliger transport

VanMoof biedt luxueuze fietsen aan met allerhande technische snufjes. Tot voor kort zorgde transportschade echter voor een hoop problemen.

VanMoof werd acht jaar geleden opgericht door twee broers uit Amsterdam. De Nederlanders bieden stadsfietsen aan die de dagelijkse ritten van en naar je werk luxueuzer en eenvoudiger maken. Hiervoor zijn de fietsen voorzien van elektrische motors, anti-diefstalfuncties en een app.

De verkoop van de luxueuze fietsen gaat goed en tegen 2020 hoopt VanMoof 90 procent van zijn voertuigen online te verkopen. Wanneer je producten online aanbiedt, dien je echter over een degelijke transportpartner te beschikken. Jammer genoeg heeft de Nederlandse fietsenmaker gemerkt dat een goede transportpartner vinden zo goed als onbegonnen werk is.

“Geloof ons, we hebben alle transportpartners geprobeerd. Ongeacht wie de leveringen deed, te veel van onze fietsen arriveerden met schade. Dit werd erg duur voor ons en vervelend voor de klanten,” schrijft VanMoof in een blogpost.

Dat niet alle goede oplossingen ingewikkeld hoeven te zijn, bewijst medeoprichter Ties Carlier. De Amsterdammer kwam op het idee om een afbeelding van een flatscreen te plaatsen op de transportdozen. Dankzij deze ingeving slaagde VanMoof erin de transportschade aan zijn fietsen met maar liefst 70 tot 80 procent te verlagen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business