Nieuws

Microsoft: “Windows Mobile blijft een prioriteit”

Ondanks vele geruchten dat Microsoft eind december stopt met de productie van Lumia’s, wil het niet gezegd hebben dat het zijn mobiele platform niet meer ondersteunt.

Op een speciale zitting rond Windows 10 Mobile heeft Microsoft zijn engagement voor het mobiele platform bevestigd. Dat was nodig naar aanleiding van de vele geruchten die de laatste tijd de ronde deden. Kwatongen spraken immers van het einde van Lumia in december van dit jaar. De geruchten volgen na de recente (en herhaaldelijke) prijsverlagingen van alle Lumia-toestellen.

[related_article id=”184972″]Het hielp Microsoft ook niet dat het op zijn vorige Build-conferentie Windows Mobile haast doodzweeg. Het afgelopen jaar zijn er slechts vier modellen gelanceerd: Lumia 550, 650, 950 en 950 XL. De prijzen van elk model doken de laatste tijd stevig naar beneden, samen met de verkoopscijfers.

Microsoft herbevestigt nu zijn ondersteuning voor het hele platform, voor derde partijen en voor eigen toestellen. Over een Surface Phone blijft het bedrijf vooralsnog de lippen stijf op mekaar houden. Als de Lumia-lijn dan toch ophoudt met bestaan – een gerucht dat Microsoft nooit echt tegensprak – dan zou een Surface Phone er wel eens heel snel kunnen komen.

Wie op zoek is naar een nieuwe Windows Phone, kan nog steeds met een gerust hart een Lumia kopen, aangezien Microsoft blijvende ondersteuning belooft. Wie het zaakje toch niet vertrouwt, kan zich ook steeds wenden tot een andere fabrikant van Continuum-toestellen, waaronder de HP Elite x3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business