Nieuws

Presidentieel debat breekt internetrecords

Het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten brak enkele opvallende records. Het internet speelt meer dan ooit een rol in informatieverspreiding en voorlichting voor kiezers.

Het eerste debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton brak enkele opvallende records. Zo stoot het onder andere het debat tussen Jimmy Carter en Ronald Reagan van de troon als meest bekeken debat ooit. Het debat uit 1980 werd bekeken door 80 miljoen Amerikanen, terwijl Trump en Clinton eergisteren 84 miljoen traditionele kijkers wisten te bevangen.

[related_article id=”184308″]Een opmerkelijk cijfer, temeer omdat een opvallend debat uit de vorige verkiezingen tussen Barack Obama en Mitt Romney in 2012 afklokte op 67 miljoen kijkers. Trump en Clinton gingen daar ver over, ook op internet. Youtube weet bijvoorbeeld te melden dat er gemiddeld 2 miljoen kijkers tegelijkertijd de livestream van het debat volgden op de kanalen van zes grote nieuwszenders, veertien keer meer dan in 2012.

Op Twitter barstte de strijd eveneens los. Het sociale medium wil geen concrete cijfers geven, maar stelt dat het aantal tweets ver boven de 10,2 miljoen ligt die het eerste presidentieel debat in 2012 wist los te weken. Ook politieke websites kenden een piek in het aantal bezoekers, zoals Politifact, dat aangehaalde beweringen van de deelnemers controleert op feitelijkheid. Sommige websites lagen zelfs geruime tijd plat.

We vroegen de VRT om cijfers rond hun livestreams. Van zodra zij antwoorden, wordt dit artikel geüpdatet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business