Nieuws

Panasonic presenteert buigbare batterij

Panasonic onthult een flexibele batterij, waarbij het een sleutelprobleem heeft opgelost die de ontwikkeling van buigbare accu's tegenhield.

De productie van echte buigbare computerelektronica komt weer een stukje dichterbij door Panasonics demonstratie van een flexibele lithium-ionbatterij. Het bedrijf ontwikkelde de accu’s voor gebruik in wearables of slimme kaarten.

Stabiele lading

[related_article id=”180162″]De batterijen zijn 0,55 mm dik en kunnen maximaal tot een hoek van 25 graden gebogen worden. Het belangrijkste is dat ze bij al dat acrobatische werk hun lading niet verliezen, iets wat op dit moment een probleem is bij standaard lithium-ionbatterijen.

Verwacht niet meteen dat je op korte termijn opeens overal buigbare apparaten zal zien opduiken. Panasonics batterijen kunnen niet zoveel energie vasthouden – het grootste model heeft een capaciteit van 60 mAh. Toepassingen zijn dus beperkt tot applicaties die weinig energie nodig hebben, zoals sensoren of slimme kleding. Panasonic zelf stelt dat het samples zal beginnen opsturen vanaf oktober 2016 en dat het plant om naar massa-productie toe te werken. Het bedrijf vermeldt niet wanneer het zover zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business