Nieuws

Microsofts fitnesstracker blaast laatste adem uit

De Microsoft Band 2 is niet langer beschikbaar in de online winkel van Microsoft. Het ziet er naar uit dat het bedrijf een streep trekt door zijn fitnesstracker.

Microsoft probeerde met zijn Band de strijd aan te gaan binnen de fitnesstrackermarkt. Het ziet er echter meer en meer naar uit dat Microsoft deze strijd aan het verliezen is. Zo daalde de prijs van het gadget drastisch, waren er kwaliteitsproblemen met de toestellen en raakte bekend dat Microsoft een einde maakte aan het team dat Windows 10 naar de Band moest brengen.

Nu is er van de Microsoft Band – die sowieso in de Benelux amper te verkrijgen was – geen spoor meer te vinden op de online winkel van het bedrijf. “We hebben onze volledige stock van de Band 2 verkocht en zijn niet van plan om dit jaar een nieuwe Band te lanceren,” vertelt een woordvoerder aan ZDNet.com.

Ondanks deze geruststellende woorden ziet het er naar uit dat ook de komende jaren geen nieuwe Band zal worden gelanceerd. Het hardwareteam dat aan het gadget werkte, bestaat immers niet meer. Bovendien kunnen ontwikkelaars niet langer de SDK voor de Microsoft Band downloaden.

Dat Microsoft niet langer werkt aan zijn fitnesstracker wil niet zeggen dat het bedrijf volledig uit de gezondheid- en fitnessmarkt stapt. De Microsoft Health-apps kunnen namelijk nog steeds worden gedownload. “We blijven onze Microsoft Band 2-klanten ondersteunen via de Microsoft Stores en onze supportkanalen. Ook zullen we blijven investeren in het Microsoft Health-platform, dat gebruikt kan worden met alle hardware- en app-partners op Windows-, iOS- en Android-toestellen,” besluit de woordvoerder van Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business