Nieuws

Zware geldproblemen voor beruchte 4Chan

Het forum dat bekend staat als de beerput van het internet kijkt mogelijk tegen zijn laatste dagen aan. Om het forum te redden denkt de eigenaar aan kwaadwillige advertenties.

Elke zichzelf respecterende internaut heeft ooit al eens gehoord van 4Chan. Zij die er nog nooit mee in aanraking kwamen, slapen waarschijnlijk beter dan zij die dat wel al deden. Het forum staat bekend als de geboorteplaats van menig meme die viraal ging, de brandhaar van waaruit schandalen als ‘Gamergate‘ ontstonden (waarbij opgeroepen werd om vrouwelijke gamers lastig te vallen) en andere antisemitische, racistische en vrouwonvriendelijke ongein.

[related_article id=”177961″]Vandaag kwam echter het nieuws naar buiten dat de eigenaar van 4Chan, die het forum vorig jaar opkocht, in financiële moeilijkheden zit. In een blogbericht zegt Hiroyuki Nisimura, de eigenaar in kwestie, dat hij de infrastructuurkosten, netwerkvergoedingen en serverkosten niet langer kan betalen. Daarmee lijkt een einde te komen aan wat velen beschouwen als de beerput van het internet.

Nisimura geeft zelf drie mogelijkheden om het forum alsnog te redden en in de lucht te houden. De vriendelijkste optie is om meer gebruikers een betalend account te laten nemen. Zij krijgen dan toegang tot meer functies. Een tweede optie is om het internetverkeer naar het forum trager te maken, waardoor serverkosten dalen. Ook kunnen bepaalde secties worden gesloten en kan er een limiet komen op de grootte van afbeeldingen die worden geüpload.

De derde mogelijkheid die Nisimura aanhaalt, is om veel meer advertenties te verkopen, waarbij die de gebruiker ook gaan lastigvallen. Nisimura zelf heeft het over pop-ups, pop-unders en ‘kwaadwillige advertenties’. 4Chan kennende voorspelt dat niet veel goeds. Momenteel wordt gezocht naar een overnemer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business