Nieuws

Samsung maakt stevige winst ondanks Note 7-fiasco

Ondanks de vele problemen met de Note 7 blijft Samsung meer en meer winst maken. Chips en schermen doen het goed, terwijl de mobiele afdeling de koppositie verliest.

De vele problemen met de Samsung Galaxy Note 7 zullen de kwartaalcijfers van de technologiegigant niet al te veel schaden. Dat laat het bedrijf zelf weten in de aanloop naar de voorstelling van de officiële cijfers. De omruilactie voor de Note 7 kost Samsung nochtans een stevige anderhalf miljard euro. Desalniettemin verwacht het bedrijf dat de winst dit kwartaal met 5,6 procent gestegen is; 350 miljoen euro meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar en tevens 350 miljoen euro meer dan verwacht werd.

De grootste geldkoeien zijn de chips en de schermen van Samsung. Die afdelingen zijn al enkele kwartalen enorm succesvol en blijven stevig groeien. Qua productie van chips is Samsung zelfs de grootste speler ter wereld. Daarmee wordt de mobiele afdeling van de troon gestoten als meest succesvolle poot, mede geholpen door de Note 7.

De cijfers zien er dan wel goed uit, toch daalde de totale verkoop van producten met meer dan vijf procent. De problemen van de Note 7 hebben toch een zekere impact gehad op het consumentenvertrouwen in het merk, zeker nu blijkt dat ook de vervangbatterijen in de nieuwe Note 7-toestellen niet zonder problemen is. Analysten verwachten niettemin dat de winst van Samsung de komende jaren zal blijven groeien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business