Nieuws

iOS 10 geteisterd door bugs

De bugs in iOS 10 stapelen zich op. Met name eigenaars van de nieuwe iPhone 7 mogen zich aan problemen verwachten.

Apple heeft iOS 10 een goede maand geleden gelanceerd. Verschillende gebruikers rapporteerden problemen met het installatieproces van het nieuwe besturingssysteem. Eenmaal je het OS toch op je iPhone hebt gekregen, zijn de problemen jammer genoeg nog niet van de baan. iOS 10 bevat namelijk ettelijke bugs die de gebruikerservaring naar beneden halen.

Eén van de meest prominente problemen, is het verdwijnen van het dock. Het internet is gevuld met klachten van gebruikers die ’s ochtends hun iPhone inschakelen en merken dat het dock op het startscherm van hun toestel is verdwenen. Een reboot of het lanceren van één van de apps die in het dock horen te staan, kan ervoor zorgen dat het ding terug verschijnt. Apple heeft echter nog geen definitieve oplossing voor het probleem verspreid.

[related_article id=”186034″]

iPhone 7

Je zou denken dat bugs voornamelijk tevoorschijn komen bij oudere hardware, maar in het geval van iOS 10 klopt deze aanname niet. De nieuwe iPhone 7 en 7 Plus vertonen namelijk meer problemen dan andere toestellen van Apple. Met name de framerate laat te wensen over.

Wanneer je bepaalde taken uitvoert met een iPhone 7 kan de framerate significant dalen. Hierdoor lijkt het alsof er iets mis is gegaan of je iPhone op het punt staat om te crashen. Dat een wispelturige framerate de gebruikerservaring naar beneden haalt, is dan ook zacht uitgedrukt.

Oorzaak

De problemen met de framerate kunnen twee oorzaken hebben. In de eerste plaats kan het zijn dat de iOS 10-software niet goed geoptimaliseerd is voor de iPhone 7. Ook is het mogelijk dat Apple de dalingen in de framerate toelaat om de prestaties en autonomie van zijn toestellen te verbeteren.

Ongeacht de reden van de problemen is de wispelturige framerate een slechte zaak voor Apple. Er wordt sowieso al verwacht dat de verkoop van iPhones zal dalen. Een besturingssysteem met bugs is één zaak, maar een OS dat niet goed samengaat met het nieuwste vlaggenschip van Apple kan mensen richting Android duwen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business