Nieuws

Nokia verbreekt wereldrecord snelste onderzeese kabel

Nokia-Alcatel-Lucent heeft 65 terabits per seconde aan data kunnen uitsturen over zijn kabel. Dit is een nieuw wereldrecord.

Een jaar geleden kocht Nokia Alcatel-Lucent op, de grootste operator van onderzeese kabels. Nokia maakt dankbaar gebruik van de verworven technologie en kennis en weet het wereldrecord van de snelste onderzeese kabel op zijn naam te zetten.

[related_article id=”186191″]

Nokia-Alcatel-Lucent heeft maar liefst 65 terabits per seconde aan data door een glasvezelkabel van 6.600 kilometer lang kunnen persen. De snelste kabel die door consumenten gebruikt kan worden, is de Faster-kabel van onder andere Google die tussen de Verenigde Staten en Azië loopt. Faster haalt echter slechts snelheden van 60 Tbps over twaalf kabels, wat ongeveer 13 keer trager is dan de snelheden die de kabel van Nokia-Alcatel-Lucent bereikt.

Met welk technologisch vernuft Nokia deze hoge snelheden heeft kunnen halen, is jammer genoeg niet tot in de details bekend. Het bedrijf heeft enkel meegedeeld dat het om een single-mode optische vezelkabel gaat. Dit is een belangrijk detail, aangezien de meeste consumentenkabels eveneens single-mode zijn. Het maakt de kans dat we ooit van de gigantische snelheden kunnen genieten een pak groter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business