Nieuws

7 terugroepacties die even pijnlijk zijn als de Note 7

De hele historie met de ontvlambare Note 7 was beslist niet goed voor het imago van Samsung, maar de Koreaanse technologiefabrikant is lang niet de eerste die zijn producten moet terugroepen.

De problemen met Samsungs Galaxy Note 7 spreken tot de verbeelding. Hoewel de telefoon hier nooit in de rekken lag, haalde de problemen met de brandbare batterij ook hier de algemene pers. Samsung werd gedwongen om in eerste instantie een heleboel Note’s terug te roepen, om vervolgens na aanhoudende problemen de productie van de telefoon permanent te schrappen.

Samsung moest de Note 7 wel uit de rekken halen om de imagoschade te beperken en het vertrouwen van zijn klanten terug te winnen. Het fiasco met de telefoon zal de geschiedenis ingaan als één van de grootste technologiemislukkingen in de consumentenelektronica, niet alleen omwille van de schaal maar vooral omdat het Koreaanse bedrijf er niet in slaagde de Note 7 te repareren.

Toch is Samsung lang niet de enige die al enorme terugroepacties moest opzetten omwille van problemen met een product. Sterker nog, enkele grote merken gingen Samsung al voor met recalls omwille van brandbare batterijen. We zetten de meest in het oog springende terugroepacties van de laatste jaren even op een rij. Sommigen zijn in absolute cijfers pijnlijker dan de hele Note 7-historie, al is Samsung één van de enigen die het getroffen product ook permanent uit de rekken moest verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business