Nieuws

Televisieaanbod Orange groeit minder dan verwacht

De telecomaanbieder draaide een sterk kwartaal, maar zag zich op televisievlak minder succes boeken dan gehoopt.

Orange, het vroegere Mobistar, heeft er een goed kwartaal op zitten. De mobiele tak kende een lichte groei, terwijl de kosten naar beneden gingen. Dat zorgde voor een winstgroei, maar het tegenvallende succes van digitale televisie en internet zorgde uiteindelijk voor een kleine dip in de nettowinst, zo schrijft De Tijd. Dat is verrassend, aangezien Orange tegenwoordig gezien wordt als de prijsbreker op de Belgische telecommarkt.

[related_article id=”185879″]De bundel voor internet en televisie die Orange nu reeds enkele maanden voorziet kent vandaag 17.600 abonnees, net geen 2.500 minder dan analisten hadden gehoopt. De concurrentie van Telenet en Proximus blijkt zo toch zwaarder dan gedacht. Orange maakte vorige maand wel zijn mobiele abonnementen interessanter, waarvan de resultaten nog niet konden worden meegenomen in de cijfers.

Optimistische prognose

Zelfs zonder interessantere mobiele tarieven zag Orange zijn inkomsten uit telefonie stijgen. Die stijging komt voornamelijk uit de verkoop van mobiele toestellen, terwijl telefonie zelf een kleine dip kende van 0,6 procent. De totale inkomsten uit telefonie bedroegen 331,1 miljoen euro.

Dankzij het verlagen van de kosten groeide de winst met 7,2 procent tot 92,2 miljoen euro, 10 miljoen meer dan verwacht door analisten. Uiteindelijk leverde dat het bedrijf een nettowinst op van 22,2 miljoen euro, een daling van 1,8 procent ten opzicht van het vorige kwartaal. Niettemin doen de veeleer positieve cijfers het vertrouwen in Orange groeien, en stijgt de winstprognose met 10 miljoen euro voor de rest van het boekjaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business