google assistant

Automatiseren met Google Assistant wordt een stuk eenvoudiger. De digitale assistent heeft een eigen IFTTT-kanaal gekregen.

Advertentie

google assistant

Je leven regelen met de Google Assistant wordt weer een beetje gemakkelijker. Googles kunstmatige intelligentie werkt sinds kort samen met If This Then That (IFTTT). Via het nieuwe Google Assistant-kanaal op de automatiseringsdienst kan je de digitale assistent koppelen aan andere slimme diensten of apparaten.

Google Assistant is de verbeterde versie van Google Now die voorlopig enkel officieel beschikbaar is op de Pixel-telefoons, de Google Home, en via de Allo-app. Officieus ook elk toestel dat Android 7.0 draait. De IFTTT-samenwerking heeft betrekking op de stemgestuurde smartphone-assistent die in de Pixel huist (of in de Google Home), met Allo kan je geen automatiseringen opzetten.

Het IFTTT-kanaal laat toe om zelf stemcommando’s te ontwerpen voor de digitale assistent. Verschillende gebruikers zijn al aan de slag gegaan en hebben hun recepten online gedeeld. Denk hierbij onder andere aan het verbinden van Google Assistant aan de slimme lichten van de Philips Hue-lijn, of het automatisch publiceren van berichten op Twitter of Facebook.