Nieuws

Apple past opstartroutine aan van nieuwe Macbooks

Met de nieuwste generatie Macbook Pro’s wil Apple een nieuw tijdperk ingaan. Een aangepaste opstartroutine maakt daar deel van uit.

De nieuwe Macbook Pro’s van Apple moeten het bedrijf opnieuw relevant maken inzake computerhardware. De vorige generatie was hopeloos verouderd, en nu moet dat worden rechtgezet. Met een hoop indrukwekkende ingewanden, de toevoeging van de ‘Touch Bar’ op de twee duurdere modellen en het verwisselen van zowat alle verbindingsmogelijkheden door usb-C-poorten probeert Apple de concurrentie bij te benen.

[related_article id=”187636″]Bij die strategie hoort ook de opstartroutine. De iPhonefabrikant heeft besloten dat opstartgeluiden en handmatig opstarten tot het verleden behoren, waardoor Apple breekt met een decennialange traditie die het zelf startte. Het bekende F#-akkoord zal daardoor niet langer weerklinken voor wie zijn nieuwe Macbook Pro opstart.

Daarnaast is het voortaan voldoende om de laptop te openen om hem op te starten. Momenteel werken Macbooks al zo wanneer ze in slaapstand vertoeven, en dat wordt dus uitgebreid naar opstarten wanneer de computer uitstaat. Ook wanneer je de laptop aansluit op het lichtnetwerk zal hij opstarten (als het scherm openstaat) en eveneens wanneer je een externe monitor aansluit (ook wanneer het scherm toe is).

Volgens de supportnota’s van Apple is de verandering bekomen om de toestellen meer in lijn te brengen met de andere apparaten uit het Apple-gamma. Zo staat er te lezen dat de iPhone, iPad en Apple Watch allen geen opstartgeluiden maken. De toekomst klinkt dus verrassend stil.

applecomputeriphonelaptopmacbook proopstarttouch bar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN