Nieuws

LaCie’s Thunderbolt 3 externe SSD kost meer dan je MacBook Pro

LaCie heeft een nieuwe lijn opslagoplossingen klaar die compatibel zijn met de Thunderbolt 3-aansluitingen op de vernieuwde MacBook Pro.

Op woensdag 16 november 2016 organiseert ZDNet samen met Smart Business en Business Meets IT een gratis seminar over Business Continuity. Meer informatie vind je hier.

In navolging van Apples lancering van de nieuwe MacBook Pro, introduceert LaCie zijn nieuwe gamma externe opslag met Thunderbolt 3. Moederbedrijf Seagate mikt met deze oplossingen op de video-professional die op zoek is naar straffe prestaties en een iconisch design. Dat het prijskaartje in overeenstemming is, laat zich al raden.

De Bolt3 combineert de Thunderbolt 3-aansluiting met twee M.2 PCIe SSD’s die samen een opslagcapaciteit van 2 TB bieden. Die configuratie vertaalt zich in recordsnelheden tot 2.800 MB/s, wat tijdsbesparingen oplevert bij postproductie van RAW-materiaal en het transcoderen van 4K-opnames. LaCie biedt een duurzame aluminium behuizing met doeltreffende koeling die bijdraagt tot een lange levensduuur van de componenten.

Gebruik je de Bolt 3 in combinatie met een nieuwe MacBook Pro en wil je zeker de volle prestaties uit Thunderbolt 3 halen, dan moet je er wel op letten dat je de externe opsalg via de juiste poort op je laptop aansluit.

[related_article id=”187674″]

6big en 12big

Voor bedrijven die grote hoeveelheden video te verwerken krijgen, zijn er de nieuwe LaCie 6big en 12big. Die bieden tot 120 TB aan opslagcapaciteit met ondersteuning voor RAID 5 en 6. Beide beschikken over Seagate enterprise-class schijven met 256 MB cache en 7200 RPM. De 12big biedt Thunderbolt 3-snelheden tot maximaal 2.600 MB/s, terwijl de 6big maximaal 1.400 MB/s aankan. Met tweemaal zoveel video-bandbreedte als zijn voorganger laat Thunderbolt 3 bovendien toe dat een gebruiker twee 4K-schermen of één 5K-scherm in ‘daisychain’ koppelt aan de 12big of 6big. Ook het opladen van compatibele apparaten via de USB-C-kabel behoort tot de mogelijkheden.

De LaCie 12big en 6big zijn net als de Bolt3 opgetrokken uit een aluminium behuizing voor een betere koeling. Twee warmte-gestuurde ventilatoren trekken bovendien de hitte weg van de interne componenten. Zowel de LaCie 12big als de LaCie 6big zijn voorzien van een beperkte garantie van vijf jaar op schijven, behuizing en reserve-onderdelen.

Prijs en beschikbaarheid

De LaCie Bolt3 is verkrijgbaar met een 2 TB SSD-capaciteit aan 2.249 euro. De Bolt3 kost daarmee een flinke duit meer dan de MacBook Pro waarmee hij compatibel is. Apples nieuwe laptop begint vanaf 1.699 euro voor het 13 inchmodel zonder Touch Bar.

De LaCie 6big is verkrijgbaar met 24 TB, 36 TB, 48 TB en 60 TB capaciteit vanaf 2.949. De LaCie 12big is verkrijgbaar met 48 TB, 72 TB, 96 TB en 120 TB vanaf 6.349 euro. Alle Thunderbolt 3-oplossingen zijn nog dit kwartaal verkrijgbaar bij LaCie-resellers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business