Nieuws

Twitter vertrekt uit België

Amper twee jaar na de opening van een Twitterkantoor in Brussel gaat het alweer dicht. De sluiting lijkt in een wereldwijde besparingsstrategie te passen.

Twitter is al sinds de oprichting verlieslatend, wint geen nieuwe gebruikers meer en slaagt er niet in zichzelf te verkopen. Het sociale netwerk zit met andere woorden in vieze papieren. Een grote besparingsronde moet het bedrijf voor het eerst financieel gezond maken.

Hoewel Twitter het niet met zoveel woorden zegt, kadert de sluiting van het kantoor van het netwerk in Brussel in die besparingsplannen. Het kantoor bestaat net geen twee jaar en bood volgens De Morgen werk aan een drietal mensen. De werknemers waren actief in het werven van advertenties voor Twitter, maar die activiteit lijkt niet genoeg geld opgebracht te hebben. Het Belgische kantoor is niet het enige dat eraan moet geloven. Ook in Nederland en Duitsland moeten Twitterwerknemers op zoek naar een andere job.

Eerder deze maand kondigde Twitter al honderden ontslagen aan in een poging efficiënter te werken. Vorige week werd de filmpjesdienst Vine dan weer afgestoten. Twitter hoopt een aantrekkelijker bedrijf te worden na flinke herstructureringen. Ondanks het permanente verlies kost het bedrijf immers 20 miljard dollar aan een potentiële overnemer, en dat hadden onder andere Google en SalesForce niet voor over.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business