Nieuws

Productie OnePlus3 stilgelegd voor opvolger(s?)

Het gonst van de geruchten nu blijkt dat OnePlus de productie van zijn nieuwste vaandeldrager heeft stilgelegd. Er is sprake van een OnePlus 3S/Plus/T en een OnePlus 4.

De OnePlus 3 is opnieuw een verkoopsucces voor de Chinese smartphonebouwer van dezelfde naam. Toch ziet het ernaar uit dat het de productie van zijn huidige vaandeldrager heeft stilgelegd om plaats te maken voor diens opvolger. Voor een OnePlus 4 is het echter te vroeg, wat doet vermoeden dat het gaat om een verbeterde versie van de OnePlus 3.

[related_article id=”186033″]Met de OnePlus 1 scoorde de fabrikant een gigantisch succes. Mede dankzij de hype die de uitnodigingen wisten op te wekken stonden vele Android-fans te springen om er eentje in huis te halen. De OnePlus 2 was dankzij enkele opvallende foutjes een veel beperkter succes, maar de OnePlus 3 betekent dit jaar opnieuw een voltreffer. Dat het toestel nu al niet meer gemaakt zou worden, zou daarom des te opmerkelijker zijn.

Halve of hele?

Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk waarvoor de OnePlus 3 plaats zou moeten ruimen. De eerste lekken rond de OnePlus 4 steken reeds her en der de kop op, maar algemeen is iedereen het erover eens dat het toestel pas in de zomer van 2017 zal verschijnen – naar analogie met de vorige twee versies.

Zo zou het toestel beschikken over de nieuwste Snapdragon 830 SoC (die momenteel nog niet beschikbaar is), 4.000 mAh-batterij en een duizelingwekkende 8 GB aan RAM-geheugen. Het scherm zou opgewaardeerd worden naar 2K en Amoled zou achterwege worden gelaten – al wordt dit laatste nog tegengesproken door Carl Pei op Twitter. Pei voerde onlangs nog een informele enquête op Twitter om na te gaan of de fans nog interesse hadden in een audiojack. Het antwoord was een overweldigende ‘ja’, en een duidelijke sneer naar Apple.

https://twitter.com/getpeid/status/790961378462879744

S, T of Plus?

Waarschijnlijk betekent de stilgelegde productie eerder dat er binnenkort een tussenmodel zal verschijnen. Aangezien vandaag de heersende processor een Snapdragon 821 is, zou dat voor OnePlus reden genoeg kunnen zijn om met een geüpdatete versie van zijn huidige vaandeldrager te komen. Over de naamgeving wordt nog gespeculeerd; het zou een 3S of een 3 Plus kunnen zijn – al klinkt OnePlus 3 Plus nogal vreemd – maar waarschijnlijk wordt het dan een 3T.

Naast een nieuwe processor zou het toestel ook een nieuw formaat krijgen: 6 inch. Daarmee wordt de trend van groter wordende smartphones opgevolgd, al lijken vele mensen vandaag al genoegen te nemen met 5,5 inch. Toestellen met grotere schermen worden veelal gezien als nicheproducten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business